למה לא שייקים?


איך כל העולם ה"בריא" משוגע על שייקים!

אני מבינה את הטירוף:

זה פירות וירקות, זה סיבים, זה משביע, וכמובן- טעים.

לכן הפך השייק להיות כה פופולארי.

אז מה הבעיה עם שייקים, אתם תוהים?

1. בשייק המכיל ירקות ופירות (אפילו עם טחינה או אגוזים) אין את תכולת החלבון הנדרשת בארוחה. לכן שייק אינו נחשב ארוחה.

2. סיבים ממלאים את הקיבה וגורמים לשובע לזמן מסויים, זה נכון. אבל זהו שובע "שקרי" כי הם רק תופסים מקום בקיבה. אין להם ערך תזונתי. מלאו את הקיבה שלכם במזון אמיתי, כשאתם רעבים.

3. כשמרסקים ירקות ופירות וממלאים כוס גדולה, היא תכיל הרבה יותר מדי ירקות ופירות, שלא הייתם מסוגלים באופן טבעי לצרוך.

4. השייק טעים לכם כי הוא מתוק. אין כאן מקום לאשליות. גם אם המתקתם "רק" בפירות- יש שם המון סוכר, עם כל המשתמע מכך.

5. שתו מים, אכלו אוכל. אתם לא אמורים לשתות את האוכל שלכם. יש משמעות ללעיסה, להפעלת מערכת העיכול כבר בשהיית המזון בפה (הרוק מכיל אנזימי עיכול)

לסיכום:

זה טעים ומרענן, זה עדיף על פני אוכל ג'אנק, כי זה טבעי,

אבל שייק מומלץ לצרוך באירועים מיוחדים, פעם ב...בשביל הכיף.

לא על בסיס יום יומי ובטח לא כתחליף לארוחה.