פסטרמה ביתית

מצויין כארוחת ערב קלילה עם סלט, או כדי לקחת לעבודה/ ללימודים בקופסה.

מה קונים:

חזה הודו נקבה- שני חצאים. רצוי לקנות טרי ולהכניס למשרה (מרינדה) כבר באותו היום.

השרייה:

שלב חשוב בו נטמעים טעמי הנוזל בנתח ושומרים עליו מפני ייבוש יתר בתנור.

4 כוסות מים פושרים

1 כף פלפל שחור

2-3 שיני שום פרוסות

להכניס את הנתח הטרי לקערה עם הנוזל ולשקול במשקל מטבח ביתי.

להוסיף מלח דק בכמות של 1% מהמשקל הכולל של הנתח והנוזל (משקל נקי ללא הקערה כמובן)

לערבב ולכסות את הקערה ללילה, או לפחות למשך 6 שעות

אחרי ההשרייה:

להוציא את הנתח וקצת לייבש

תיבול:

דבש

חצי כוס גרגרי כוסברה טחונים

חצי כוס גרגירי חרדל טחונים (אפשר גם למרוח שכבה של חרדל היינץ)

לערבב ולעסות את הנתח בתיבול.

אפייה:

לחמם תנור ל-220 מעלות

להניח את הנתח על רשת ברזל של התנור ומתחתיה והניח תבנית שתקלוט את הנוזלים שמטפטפים.

בתבנית לשפוך כוס מים פושרים כדי למנוע התייבשות יתר.

אפייה ראשונית 15 דקות

מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים 45 דקות נוספות.

פריסת הנתח:

מוציאים את הנתח להתקרר על השיש למשך כרבע שעה ואז לפרוס דק עם סכין חד

אחסון:

הפסטרמה החתוכה נשמרת בקופסא סגורה במקרר עד ל-5 ימים.