תזונת low FODMAP למעי רגיש

אם גם אתם סובלים מבטן רגישה, דעו שכ-20% מאוכלוסיית העולם סובלים מאותה בעיה.

"תסמונת המעי הרגיש" יכולה להתבטא בתחושת נפיחות, כאבים עוויתיים בבטן התחתונה, יציאות לא סדירות ונטיה לעצירות או שלשול.

אנשים לעיתים חיים שנים עם סימפטומים שונים של מעי רגיש ומנסים פשוט "להתרגל" למצב, כי לעיתים קשה להבין את הסיבה.

מערכת העיכול שלנו מנסה לדבר איתנו כל הזמן, ורצוי מאוד שנקשיב לה, כי מערכת עיכול לא רגועה מעידה על תזונה לא נכונה ושאינה מתאימה לנו.

 

מהי תזונת low FODMAP

ישנם רכיבים במזונות מסויימים (שרשראות סוכרים קצרות) אשר יש להם נטיה לתסוס בעיכול (בעזרת חיידקי המעיים) ולהפריע לספיגה של האוכל, אצל אנשים עם מעי רגיש.  תזונת low FODMAP מסירה מזונות אלה מהתפריט לתקופה מסויימת עד לרגיעה.

 

 

מזונות עשירים ב- FODMAP שאותם נסיר מהתפריט:

 

פירות - תפוח, אגס, שרי, מנגו, נקטרינה, משמש, שזיף, אבטיח, גויאבה, ליצ'י, תמר

גם פירות יבשים, שימורי פירות ומיצי פרי.

דגנים - חיטה, כוסמין, שיבולת שועל שעורה ושיפון

קטניות- שעועית יבשה, חומוס, עדשים, פולי סויה (כולל טופו ומיסו)

שומנים - אבוקדו, קשיו, פיסטוק

מוצרי חלב - חלב ניגר, גלידה, גבינות רכות, שמנת, יוגורט

ממתיקים - דבש, אגבה, סילאן, פרוקטוז, סירופ תירס, ממתיקים כוהליים: מלטיטול, מניטול, סורביטול וקסיליטול

ירקות - ארטישוק, שעועית ירוקה, כרישה, אספרגוס, אבוקדו, ברוקולי, כרוב, כרובית, שום (לא כתבלין), פטריות, בצל, סלק, שומר, במיה ואפונה

 

הרחקת המזונות ה"חשודים" נעשית לרוב לתקופה של חודש, ואחריו מתחילים בהדרגה להחזיר חלק מהמזונות שהסרנו לתפריט.  החזרת המזונות צריכה להיעשות בשיקול דעת ובהדרגה.

אם תרצו לנסות את פרוטוקול FODMAP, חשוב לעשות זאת בליווי מקצועי!

אשמח להרכיב אתכם תפריט מותאם כדי לוודא שהתפריט מורכב מארוחות מלאות ומזינות, בלי יצירת חוסרים תזונתיים.  וכמובן- שתהיו שבעים ושמחים!

 

Please reload