קרקרים מקמח טף מותסס


ישנן שתי סיבות עיקריות להימנע מדגנים, :

הם עשירים בפחמימות, ומכילים לקטינים (חלבונים המזיקים למעי). גלוטן, אגב, הוא רק אחד מהלקטינים בדגנים.

בתהליך המסורתי של התססת הדגנים אנחנו למעשה פותרים את רוב הבעיות האלה,

ולכן אני מספרת לכם היום על הכנת קרקרים מקמח טף מותסס!

טף הינו דגן קדום, שמוכר לנו בארץ בזכות העדה האתיופית, בעיקר.

זהו דגן שאמנם לא מכיל גלוטן אך יש בו לקטינים אחרים כמו בכל דגן ולכן בצורה המסורתית היו משרים ומתסיסים אותו.

התהליך הפרוביוטי מפרק את הסוכר שבדגן ומפחית את הרעלנים, ולכן אנחנו לא מוותרים על התהליך אם אנחנו רוצים ליהנות מיתרונותיו של הטף ללא החסרונות.

להכנת הקרקרים:

2 כוסות קמח טף - בצנצנת זכוכית עם מי ברז בכמות שתכסה את הקמח בכמה סנטימטרים.

משאירים את הקמח לתסוס 5 ימים (ולא פחות)

וכל יום יומיים מחליפים את המים (לשפוך לכיור בזהירות את המים שנפרדו מהקמח)

לוודא בימים האלה שהדפנות נקיות כדי שלא יווצר עובש.

התסיסה עושה קצת ריח חמוץ- לא להיבהל, הקרקרים עצמם אינם חמוצים.

לאחר 5 ימים לרוקן את המים, ולהוסיף:

שומשום. גרעיני חמניה. גרעיני דלעת. פשתן. צ'יה. פפריקה מעושנת. מלח פלפל. זעתר

(כמויות- לפי העין והטעם...) לטחון הכל ביחד בבלנדר מוט.

לרדד על נייר אפייה מרוח במעט שמן זית ולאפות בחום של 180 מעלות

אחרי 10 דקות אפיה להוציא ולחתוך לריבועים...

להחזיר לתנור לאפיה נוספת עד שנהיה ממש קריספי אך לא שרוף.

בהצלחה והנאה!

הקרקר הינו טעים אבל יש לשמור לא לצרוך יותר מדי. הוא אינו תחליף לארוחה ולא "נשנוש".