למריחים את האביב

February 26, 2017

בימים האחרונים אני יוצאת מהבית, וממש מריחה כבר את האביב מתקרב.

נכון, עוד לא פורים אפילו, ועוד לא ממש חם, אבל אם תצאו ביום שמשי- ממש תוכלו להריח את האביב מגיע אלינו.

מחשבות על אביב...

בנטורופתיה ה"קלאסית" מדברים על ניקוי אביב. כזה של מיצים ופירות

 

... שנקרא גם "ניקוי רעלים". אבל מי שמכיר אותי יודעת שאני לא נטורופתית קלאסית!

אז אלו המחשבות שלי לקראת האביב:

בחורף האחרון היה קר.  במיוחד, כך הרגשתי.

ולחלק ממטופליי היתה תקופה טובה, של עוצמה ושינוי אורח חיים באופן שהיטיב איתם, אבל לחלקם היתה חוויה אחרת. של התכנסות, של קושי לשמור על גבולות אישיים לגבי התזונה, של איבוד מסגרת.

האם הרגשתם כך?    המשיכו לקרוא...

מטופל אחד שאל אותי: תגידי, זה הגיוני שמשמינים בחורף?  הוא הרגיש שהשמין מעט והיה מדוכדך מזה.

אז קודם כל, הצלחה איננה לינארית. זה לא קו ישר שעולה מעלה מעלה, והדרך היא פתלתלה ועקלקלה לכולם.  לכולם!  אז מאוד ייתכן שחלקכם כעת חווים מעט ירידה ועיכוב בדרך להישגים, אפילו שכבר הרגשתם שהשינוי התזונתי עשה לכם טוב.

והחורף מביא איתו קושי, חשוב להכיר בו:  אנחנו שוהים במקומות סגורים והוירוסים חוגגים סביבנו ומעסיקים את מערכת החיסון.  אנחנו בבית יותר, וקרוב למקרר ועם פחות פעילות גופנית.  וקר לנו...לפעמים גם זו סיבה לאכילה קצת שונה.

 

מה האביב מביא אלינו?

מה שבחוץ, מתרחש גם פנימה: האביב הוא הזדמנות לצאת החוצה, להתחדש, לפרוח...

גם בפעילויות היום- יום וגם בתזונה.

להתחבר מחדש לאורח החיים התזונתי שאנחנו כבר יודעים שעושה לנו טוב, או אם לא יודעים- אז לברר מהו. זו הזדמנות להתחבר לרצונות שלנו ולהגשים חלומות!

גם אם לא עושים "ניקוי רעלים" מסורתי, תקופת האביב מאפשרת להסיר מזונות מזיקים מהתזונה היומית שלנו.

בדקו עם עצמכם האם לאחרונה התחלתם:

לשתות יותר מדי קפה?

לאכול יותר מתוקים?

להרכיב את הארוחה מירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה ובטטות (מזון מנחם ומחמם...)

להסתמך יותר על מזונות מתועשים ומעובדים?

זה הזמן להחליף את ה"הרגלים החורפיים" שהפריעו לכם ולצרוך יותר ירקות טריים, עליים.

לשתות יותר מים.

לאכול מזון טבעי טרי שיקל על הגוף להיפטר מרעלים ולנקות עצמו באופן טבעי.

ו...צאו לשמש, כשהיא מבצבצת. ריפוי אמיתי.

 

Please reload