מתכון לכרוב כבוש


יש לקנות את הכרוב הטרי ביותר! רצוי אורגני... לוקחים כרוב, קוצצים דק. אפשר במג'ימקס עם הסכין לחיתוך פרוסות הדקה ביותר, דוחסים הכל בקערה ומועכים עם הידים או עם מערוך. הופכים , דוחסים שוב ושוב עד שהכרוב מגיר מספיק נוזלים,

(כרוב טרי יגיר מספיק נוזלים) מכניסים לצנצנת של 2 ליטר או יותר, ממלאים בכרוב הקצוץ עד פחות מגובה ה"כתפיים" של הצנצנת ודוחסים,

אפשר לשים משקולת (למשל פמוט זכוכית קטן),

מוסיפים מים עם מלח במינון של כף שטוחה מלח דק על כל כוס מים גדולה. ומחכים שבוע עד חודש (תלוי במזג האויר).

סביר להניח שיהיה מוכן וטעים כבר אחרי שבוע, במיוחד בקיץ, אבל כדאי להתאפק מבחינת איכות הפרוביוטיקה שגדלה שם. אלה הם חיידקים אנאירוביים שאוכלים את הסוכר שבצמח ומפרקים אותו, ולכן ירקות "מותססים" אלה נחשבים הרבה יותר מזינים מאשר ירקות טריים! וזו פרוביוטיקה ביתית ואיכותית, בזול.

אפשר להוסיף כורכום, זרעי כוסברה, קימל, שמיר, שום, עלי דפנה ומה שבא לכם, לפי הטעם! חשוב: שהירקות לא יצופו מעל פני המים, זה יזמין חיידקים אחרים לא טובים...