ציר מעצמות בקר או כבש

מניחים בסיר גדול 4-5 עצמות מח עם סחוס, מפרקים, ובשר. ניתן להניח עצם בודדת להכנת ציר מתון בתכונותיו או להניח 'שכבה' של עצמות המכסה את תחתית הסיר.

מוסיפים גרגרי פלפל ומלח לפי הטעם.

ממלאים את הסיר במים, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים 2 בצלים חתוכים, צרור פטרוזיליה, שמיר, גבעולי סלרי או כל ירק אהוב אחר (רצוי להימנע מתפוחי אדמה במקרים של סוכר לא מאוזן בדם או עמידות לאינסולין). הירקות יוסיפו מינרלים חשובים למרק (וגם טעם...).

מכסים במכסה, מפחיתים את החום למינימום, ומבשלים על חום נמוך כ-6 שעות לפחות. ככל שמבשלים יותר את העצמות הציר הופך לחזק ומזין יותר.

בשלב זה ניתן לסנן את הנוזל ושומרים אותו כציר לבישול.

אצלנו בבית אנחנו שותים אותו כמרק, אפילו כל יום, מזין, משביע וטעים!