פשטידת ברוקולי ובצל

February 7, 2016

 

רכיבים:  ראש ברוקולי שלם, 50 גרם חמאה, 2 בצלים, 100 גרם גבינה קשה מגוררת, 5 ביצים.

זוהי פשטידה חלבית, ללא קמח.

מטגנים 2 בצלים חתוכים במחבת ברזל ללא שמן, ואחרי שמתרככים מוסיפים 50 גרם חמאה, מערבבים עם הבצל עד שמזהיב קלות.

את ראש הברוקולי שוטפים וחותכים גס, מבשלים כ-10 דקות במים רותחים ומסננים

(אפשר גם להשתמש בשקית סנפרוסט של פרחי ברוקולי ולחלוט אותם).

מערבבים בקערה ביצים, ברוקולי ובצל ומוסיפים גבינה מגוררת.  מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ואפשר גם תיבול יותר מעניין...למשל תערובת פילדלפיה.

שופכים לתבנית משומנת בחמאה ובעדינות לוחצים עם היד להדק את הבלילה.

אפשר לגרר עוד גבינה מלמעלה- כמו פרמזן או קשקבל.

לאפות כ- 20 דקות בתנור ש

 

חומם ל- 180 מעלות.

Please reload