מתכונים

בריאים

...כי הכי טוב להכין בבית!

כאן אשתף מתכונים מעולם התזונה הטבעית, למאכלים מזינים וטעימים.  אני מזמינה אתכם לפנות אליי עם שאלות או רעיונות למתכונים משלכם!

מצויין כארוחת ערב קלילה עם סלט, או כדי לקחת לעבודה/ ללימודים בקופסה.

מה קונים:

חזה הודו נקבה- שני חצאים.  רצוי לקנות טרי ולהכניס למשרה (מרינדה) כבר באותו היום.

השרייה:

שלב חשוב בו נטמעים טעמי הנוזל בנתח ושומרים עליו מפני ייבוש יתר בתנור.

4 כוסות מים פושרים

1 כף פלפל שחור

2-3 שיני שום פרוסות

להכניס את הנתח הטרי לקערה עם הנוזל ולשקול במשקל מטבח ביתי.

להוסיף מלח דק בכמות של 1% מהמשקל הכולל של הנתח והנוזל (משקל נקי ללא הקערה כמובן)

לערבב ול...

 ישנן שתי סיבות עיקריות להימנע מדגנים, :

הם עשירים בפחמימות, ומכילים לקטינים (חלבונים המזיקים למעי).  גלוטן, אגב, הוא רק אחד מהלקטינים בדגנים.

בתהליך המסורתי של התססת הדגנים אנחנו למעשה פותרים את רוב הבעיות האלה,

ולכן אני מספרת לכם היום על הכנת קרקרים מקמח טף מותסס!

טף הינו דגן קדום, שמוכר לנו בארץ בזכות העדה האתיופית, בעיקר. 

זהו דגן שאמנם לא מכיל גלוטן אך יש בו לקטינים אחרים כמו בכל דגן ולכן בצורה המסורתית היו משרים ומתסיסים אות...

צילום:  שניר "סופגי" גואטה

2.5 כוסות קמח שקדים

3 ביצים

4 פרוסות גבינה צהובה מגורר דק

3-4 כפות גהי (או חמאה מומסת)

מלח, פלפל ומעט תערובת פילדלפיה (מ"התבלינים של איילת" כמובן).

מערבבים עד שהעיסה חלקה ומכניסים לקירור למשך שעה.

עוטפים כל זית מגולען בשכבה דקה.

מגלגלים בשומשום

ואופים בתנור על חום של 140, עד שמשחים.
חטיף גאוני!

November 9, 2016

מצרכים:

10 כפות טחינה גולמית (רצוי מונבטת)

5 ביצים

כפית וחצי אבקת סודה לשתייה

2 כפות סילאן ללא סוכר

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות מראש

מערבבים את כל החומרים היטב בקערה,

משמנים תבנית סיליקון בחמאה

מומלצת התבנית שבתמונה או בצורת אינגליש קייק.

שופכים את הבלילה פנימה ומפזרים מעט מלח גס או קצח מעל.

עשרים דקות בתנור, ומוכן!

אפשר מעט להמתיק את הבלילה עם כף סילאן.

November 8, 2016

לביבות מהירות, מעולות לארוחת ערב וילדים ממש יחטפו אותן... 
לגרד מספר גבינות קשות לקערה:
30 גרם פרמז'ן
30 גרם קשקבל 
50 גרם פטה

לערבב פנימה:
2 ביצים
1/2 כוס קמח שקדים
"חרוזי" זיתים, לפי הטעם

לערבב היטב ולטגן על מחבת עם 30 גרם חמאה (מוסיף מאוד לטעם ונותן עוד שומן בריא ומשביע לארוחה)

אפשר להמתיק מעט אם רוצים- כפית סילאן או חצי בננה שמועכים פנימה (במקום הזיתים).

אם בכל זאת מעדיפים מלוח- יהיה נהדר למרוח על הלביבות קצת פסטו ביתי או לאבנ...

October 13, 2016


יש לקנות את הכרוב הטרי ביותר! רצוי אורגני... 
לוקחים כרוב, קוצצים דק. אפשר במג'ימקס עם הסכין לחיתוך פרוסות הדקה ביותר, 
דוחסים הכל בקערה ומועכים עם הידים או עם מערוך. 
הופכים , דוחסים שוב ושוב עד שהכרוב מגיר מספיק נוזלים,

(כרוב טרי יגיר מספיק נוזלים) 
מכניסים לצנצנת של 2 ליטר או יותר, ממלאים בכרוב הקצוץ עד פחות מגובה ה"כתפיים" של הצנצנת ודוחסים,

אפשר לשים משקולת (למשל פמוט זכוכית קטן),

מוסיפים מים עם מלח במינון של כף שטוחה מלח...

June 25, 2016

מצרכים:

1 ק"ג חזה עגל

4 שיני שום קלופות

שמן זית

מלח, פלפל

טימין, אורגנו, פטרוזיליה (תבלינים יבשים)

אופן ההכנה:

מורחים את הנתח בשמן זית

עם סכין חורצים חריצים ותוקעים את שיני השום (נמס לתוך הבשר)

מתבלים בכל התבלינים ומורחים סביב הנתח

מניחים בתבנית פיירקס

בהתחלה ללא מכסה-

15 דקות מכל צד כדי לסגור את הבשר

לסגור מכסה.

בתנור: 120 מעלות ל-6 שעות (בשר רך מאוד)

או 150 מעלות ל-3 שעות (קצת פחות רך)

June 25, 2016

מערבבים בקערה:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 פלפל אדום קצוץ

1/2 כוס יין לבן

1/2 כוס חומץ תפוחים טבעי

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כפיות שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

אם אוהבים- כפית שבבי צ'ילי יבש.

מערבבים הכול ומשאירים בצנצנת ללילה במקרר- כך הטעמים מתאחדים.

June 25, 2016

המצרכים:  

2 בצלים קצוצים

צרור עלי תרד

2 חצילים גדולים

4 שיני שום

1/4 כוס לימון סחוט

תבלינים: כמון, כורכום, קצת הל, מלח, פלפל

 אופן ההכנה:

חולטים את עלי התרד בסיר נפרד עד שמתרככים.

מסננים מהמים וקוצצים.

מטגנים את הבצל בחמאה/ גהיי עד שמזהיב.

את החצילים קולפים וחותכים לקוביות (גודל ס"מ)

מוסיפים את החצילים לבצל, אפשר להוסיף מעט שמן זית.

מוסיפים את עלי התרד הקצוצים.

מוסיפים את השום, הלימון והתבלינים.

לבשל על אש קטנה ולערבב עד שהחציל ממש מתרכך.

February 7, 2016

מניחים בסיר גדול 4-5 עצמות מח עם סחוס, מפרקים, ובשר. ניתן להניח עצם בודדת להכנת ציר מתון בתכונותיו או להניח 'שכבה' של עצמות המכסה את תחתית הסיר.

 מוסיפים גרגרי פלפל ומלח לפי הטעם.

ממלאים את הסיר במים, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים 2 בצלים חתוכים, צרור פטרוזיליה, שמיר, גבעולי סלרי או כל ירק אהוב אחר (רצוי להימנע מתפוחי אדמה במקרים של סוכר לא מאוזן בדם או עמידות לאינסולין).  הירקות יוסיפו מינרלים חשובים למרק (וגם טעם...).

מכסים במכסה, מפח...

Older Posts >

Please reload